Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Kabinet renoveert mandir in strijd tegen armoede

Kabinet renoveert mandir in strijd tegen armoede

De Shiv Mandir in Nickerie ondergaat een transformatie. Het gebedshuis aan de Walidien Izaakweg in de Clarapolder wordt grondig gerenoveerd. De renovatie valt binnen het kader van het project armoedebestrijding van het Kabinet van de President. Reshma Khargoe, waarnemend directeur van de Centrale Beleidscoördinatie en Monitoring (CBCM) van het kabinet, deelt mee dat dit project landelijk wordt uitgevoerd.

De renovatie is het eerste project van CBCM in Nickerie. De werkarm van het kabinet heeft begin dit jaar een milieuproject in Coronie uitgevoerd, waarbij het districtscommissariaat een aantal vuilnisbakken in ontvangst heeft mogen nemen.

Verder zijn er ook projecten afgerond in Saramacca. Hoewel er landelijk projecten zijn, zegt Khargoe dat het kabinet ook rekening houdt met de beschikbaarheid van middelen.

Chanderdath Lalkoe is de voorzitter van bestuur van de mandir. Hij spreekt de hoop uit dat het beschikbaar gestelde bedrag toereikend zal zijn om een heel eind verder te komen. Hij is het kabinet erkentelijk voor het uitvoeren van het project.

De voorzitter legt uit dat de mandir in een grote behoefte voorziet. Het is de bedoeling dat alle ruimtes van het gebedshuis worden uitgebreid. Het renovatieproject is voorzien voor drie maanden.