Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jubileumviering Avanti in teken van wederopbouw

Jubileumviering Avanti in teken van wederopbouw

door John Zaalman

PARAMARIBO – Hoewel de sociaal-economische situatie in het land het haast onmogelijk maakt een heuglijk feit te vieren, is de volleybalvereniging Avanti niet van plan haar jubileumfeest in verband met haar vijftigjarig bestaan onopgemerkt voorbij te laten gaan. De mijlpaal zal op 20 juni vanaf zeven uur ‘s avonds in klein verband met enkele genodigden, waaronder het bestuur van de Surinaamse Volleybalbond, in Liberty Rooftop Plaza gevierd worden.

Erevoorzitter Robert Ferriër, die onlangs bij zestig jaar Suvobo samen met onder meer de oud-leden Lilian Valies, Randy Heath en Eugenie Godliep met de Lifetime Achievement-award werd onderscheiden voor hun bijdragen in de ontwikkeling van de volleybalsport in Suriname, is de medeoprichter geweest van de club. Bij de oprichting heette de verenging Algemeen Pedagogisch Instituut (API) voordat de naam werd veranderd in Avanti. Ferriër was toen ook actief als speler.

Laag pitje

Xamira Visser, de huidige preses, wijst erop dat dat de vereniging al enkele jaren op een laag pitje activiteiten aan het ontplooien is. De feestcommissie onder leiding van Fabiën Pengel, oud-spelverdeelster Muriël Ravenberg, Roshan Dubois en stonfutu Valies heeft naar zeggen van Visser alles aangedaan de viering mogelijk te maken. Het programma bevat onder andere huldigingen en de onthulling van het nieuw club logo.

“De geschiedenis van Avanti zal ook doorlopen worden en de topprestaties die ons vrouwenhoofdklasseteam heeft bereikt”, onderstreept Visser. “Dit alles staat in het teken van de wederopbouw van de vereniging.” De preses geeft verder aan dat er kort daarna bestuursverkiezingen uitgeschreven zullen worden. “Het nieuwgekozen bestuur zal trachten de vereniging te brengen naar de oude glorie tijden. Ik zal mijn bijdrage blijven leveren alleen in een andere hoedanigheid.”Pengel voegt er aantoe dat er op de vooravond een volleybal spektakel zal worden gehouden in de gymzaal van de Calorschool.