Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jongeren uit binnenland bij DNA en president

Jongeren uit binnenland bij DNA en president

PARAMARIBO- Jeugdigen van Sipaliwini ( van VOJ Stoelmanseiland en omliggende dorpen ) en jeugdigen van Marowijne ( Ricanau Mofo, Galibi, Albina) waren vandaag bij het hoogste college van Staat en bij president Desire Bouterse en zijn echtgenote. Bij die bijeenkomst waren ook aanwezig de directeur van Jeugdzaken John Sandriman en Rita Graauw die de leiding heeft op het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken was afwezig vanwege verplichtingen in Nickerie in verband met de overdracht/ingebruikname van het kunstgrasvoetbalveld van de Stichting WIN en Suriprofs.

De groep is in Paramaribo op uitnodiging van het onderdirectoraat Jeugdcentra, dat deze jongeren in de gelegenheid stelt de Jongeren Informatiebeurs in Flamboyant Park te bezoeken en om iets meer van de rest van het land te leren kennen. In DNA heeft de groep een uitgebreide uitleg gehad van het reilen en zeilen binnen DNA, de verschillende taakgebieden van dit college en wie de 51 gekozen leden zijn van het parlement. De jongeren hadden ook een ontmoeting met de waarnemend DNA-voorzitter Ruth Wijdenbosch (Jennifer Simons is uitlandig) die behalve informatie, gaf ook de kennis van de jeugdigen testte.

Een zeer bijzonder moment voor de jongeren was de ontmoeting met de president van de Republiek Suriname die vergezeld was van zijn echtgenote. In een ontspannen sfeer ging het staatshoofd in op de regeringsplannen van het in ontwikkeling brengen van ons land. Hij zei daarbij ook dat het binnenland een erg belangrijke schakel vormt in de plannen en staafde dit door te stellen dat alle natuurlijke hulpbronnen in het binnenland zijn te vinden. De president stond ook stil bij twee belangrijke pijlers waar de regering aandacht aan besteed, namelijk onderwijs en volksgezondheid. Bouterse stak tot slot de jongeren van Marowijne en Sipaliwini een riem onder het hart door hen op te roepen hun best te doen in de schoolbanken en te werken aan de vooruitgang van dit geliefd land.

Vanavond is vanaf zeven uur in Asewatono een culturele avond gepland voor deze jongeren.


Posted

in

by

Tags: