Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jongeren in Brokopondo voeren vakantieproject uit

Jongeren in Brokopondo voeren vakantieproject uit

Een groep van ongeveer 30 jongeren in Brokopondo heeft meegewerkt aan het vakantieproject dat door verschillende organisaties in het district is uitgevoerd. De kinderen hebben ongeveer twee weken gewerkt.

Initiatiefnemer van het project is Akem Naana, directeur van Bromos Security Services. Hij geeft aan dat het project, dat ongeveer twee weken heeft geduurd, bedoeld was om een deel van het district schoon te maken. Volgens Naana zag het district er vies uit; er lag veel troep langs de weg en de verkeersborden waren bijna niet meer te zien omdat ze vies en onzichtbaar waren geworden.

“Daarom vonden we het nodig om het een opknapbeurt te geven. We kwamen op het idee om de schoolkinderen ermee te belasten en hen op deze manier te helpen aan een vakantiebaan. We hebben hen gevraagd om de klus te klaren, en aan het einde van de rit worden ze betaald voor hun geleverde diensten,” aldus Naana.

Naana laat weten dat een aantal ondernemers in het district hebben bijgedragen aan het project, en zij zullen gezamenlijk het geld opbrengen om de jongeren te betalen.

Verder was het doel van dit project om de jongeren die uit verschillende delen van het district kwamen waardevolle werkervaring te bieden tijdens de schoolvakantie, terwijl ook hun bewustzijn van een goed en schoon milieu wordt vergroot.

Naana uit zijn enthousiasme voor het project en zegt: “We geloven in het potentieel van onze jeugd om positieve verandering in ons district teweeg te brengen. Door te investeren in hun groei en een gevoel van verantwoordelijkheid voor het milieu te cultiveren, kweken we niet alleen toekomstige leiders, maar dragen we ook actief bij aan het welzijn en de vooruitgang van onze gemeenschap,” merkt hij op.

Het project is een pilot en we gaan het opnieuw uitvoeren, maar in een andere vorm. “We willen niet dat de kinderen blijven opruimen. Mensen moeten zich ervan bewust worden dat ze hun troep niet uit de auto moeten gooien, omdat dit het district vervuilt. We gaan het opnieuw doen, maar op een andere manier”, zegt Naana.

“Een van de manieren is om met mensen te praten en we zullen de buschauffeurs vragen hieraan bij te dragen. We hebben iedereen nodig om de bewoners van het district bewust te maken, en de buschauffeurs hebben een belangrijke rol te spelen. Ook via radioprogramma’s zullen we proberen hen te bereiken met deze boodschap om het district niet langer vuil te maken. Als we het district vuil maken, is het vuil voor ons allemaal,” legt hij uit.

Het startsein voor dit project werd gegeven op de hoek van Klaaskreek en de Afobakaweg, door vertegenwoordigers van verschillende lokaal opererende organisaties, het traditioneel gezag van Brokopondo, met name in Klaaskreek, en andere belanghebbenden.