Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jongeman (22) met illegaal vuistvuurwapen racet surveillerende politiemannen voorbij

Jongeman (22) met illegaal vuistvuurwapen racet surveillerende politiemannen voorbij

De Surveillancedienst Paramaribo ontdekt zaterdag in het verzorgingsgebied Uitvlugt een voertuig zonder kentekenplaat hun richting oprijden. De auto werd bestuurd door een jongeman, die het stopteken van de politie negeerde en hard wegreed. De politie zette vervolgens de achtervolging in en wist deze bestuurder, de 22-jarige Iwan T., staande te houden nadat zijn auto een klapband kreeg.

Vanwege het verdacht gedrag van Iwan werd de wagen doorzocht. De politieambtenaren ontdekten een vuistvuurwapen met scherpe patronen in het voertuig. Iwan kon geen vuurwapenvergunning tonen. Hij werd vervolgens aangehouden voor overtreding van de Vuurwapenwet en overgedragen aan de politie van Uitvlugt.

Nader onderzoek wees uit dat vrienden van Iwan ook illegale vuistvuurwapens in hun bezit hadden. Met assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) werden deze vrienden opgespoord en aangehouden voor overtreding van de Vuurwapenwet en zijn de bij hun aangetroffen wapens in beslag genomen.

Die vrienden zijn: de 22-jarige Fernancio M., de 23-jarige Clinton S. en de 23-jarige Anio S. Deze vier verdachten zijn in verzekering gesteld. Er zijn in totaal vijf vuistvuurwapens in beslag genomen.

De afdeling Kapitale Delicten van de Politie zal deze zaak verder onderzoeken.