Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jones put geen inspiratie uit jaarrede

Jones put geen inspiratie uit jaarrede

Parlementariër Ebu Jones (NDP) vindt de jaarrede zoals door president Chan Santokhi is uitgesproken maar niets. “Wat we gehoord hebben is wat we al weten. Van een jaarrede verwacht je dat nadat die is uitgesproken het inspiratie geeft om verder te gaan. Niets nieuws en niets interessants,” vindt de volksvertegenwoordiger.

Wat hij wel positief vond, was dat het staatshoofd toe zou hebben gegeven niet in staat te zijn om verandering te brengen in de leefsituatie van de samenleving vanwege enthousiasme. Echter ging de president in zijn speech verder in herhaling met de vele vingerwijzingen. Santokhi zou ook kritiek hebben op de commentaren via sociale media. Jones gaf aan dat hij niet boos moet worden op de burgers.

De president moet juist een dusdanig beleid voeren waarop mensen geen op- en aanmerkingen hebben. Wat nu volgens hem gebeurt, is dat de gemeenschap een forum zoekt om zich te uiten. Jones benadrukt dat het staatshoofd niet geprobeerd heeft de samenleving bij elkaar te brengen.

De NDP’er hoopt dat de president de samenleving positief zal verrassen in de komende periode. Via SUN WebTV maakte hij de opmerking dat de president in het verleden heel veel beloofd heeft maar nauwelijks iets is nagekomen.