Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jogi stoort zich niet aan beschuldigingen inzake aangehouden grondinspecteur

Jogi stoort zich niet aan beschuldigingen inzake aangehouden grondinspecteur

VHP-assembleelid Mahinder Jogi ontkent enige betrokkenheid te hebben bij de aanhouding van een grondinspecteur van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Eerder ging op sociale media viraal dat Jogi mogelijk instructies gaf aan de grondinspecteur om zaken in orde te maken ten nadele van rechtmatige eigenaren van percelen.

In een uitzending op D-TV Express zou de moeder van de aangehouden ambtenaar haar misnoegen hebben geuit richting de parlementariër die volgens haar meer van de zaak af zou weten. De moeder, Reshma Gajadien, is van mening dat haar zoon niets verkeerds heeft gedaan en dat Jogi de zoon aan werk bij GBB heeft geholpen met de bedoeling zaken voor hem gedaan te krijgen.

Gevangenis
Gajadien geeft aan dat Jogi haar zoon vaker belde om te informeren of de stukken al af waren. De moeder vindt dat Jogi in de gevangenis moet belanden omdat hij meer van de zaak afweet. In een reactie zei Jogi geen enkele betrokkenheid te hebben. “Mensen mogen zeggen of schrijven wat ze willen, ik weet dat ik niets verkeerds heb gedaan,” aldus de politicus.

Jogi reageerde op Radio ABC en zei dat de moeder van de grondinspecteur contact met hem heeft opgenomen voor een oplossing, maar dat zijn advies was om een advocaat in de arm te nemen. Verder weet hij niets meer.

Jogi zegt geen enkele werkrelatie te hebben met de aangehouden ambtenaar. Grondzaken behandelt hij vanwege zijn werk als assembleelid rechtstreeks met de minister van GBB, verklaarde hij.