Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jhauw vol lof over Irfaan Ali na inaugurele Toronto-Georgetown-vlucht Fly AllWays

Jhauw vol lof over Irfaan Ali na inaugurele Toronto-Georgetown-vlucht Fly AllWays

PARAMARIBO — Na de eerste Fly AllWays-vlucht van Toronto, Canada naar Georgetown, Guyana kwam CEO Amichand Jhauw superlatieven tekort om zijn waardering over de Guyanese president Irfaan Ali uit te spreken. Hij bedankte het staatshoofd voor diens vertrouwen in Fly AllWays en dat de president “zoveel tijd heeft doorgebracht om te luisteren naar vertegenwoordigers van een kleine, bescheiden carrier met grote dromen”.

Jhauw: “Het is vooral aan hem te danken dat we in staat zijn geweest om Fly AllWays een partner te maken van het Guyanese volk. Het is dus gepast dat we de visie van de president, die grenzen overstijgt, te erkennen en bewonderen. Thank you, Mr. President!”

“De president was kristalhelder: we moeten de leegte in het vliegverkeer tussen Canada en Guyana opvullen”

Guyanese minister Edghill

Mijlpaal

Met de Toronto-Guyana-connectie heeft Fly AllWays zijn internationale operaties uitgebreid. “Vliegen van en naar Toronto is niet alleen een mijlpaal voor mijn bedrijf, maar bewijst ook dat we echte vrienden hebben, niet alleen in Guyana, maar ook in Canada. Vrienden die bereid zijn ons bij te staan om nieuwe connecties op te zetten. Canada toevoegen aan ons schema, samen met Canada Jetlines, is niet alleen een eer, maar betekent ook dat er nog meer zit aan te komen”, voorspelde Jhauw.

Fly AllWays heeft voor nu een contract van een halfjaar met Canada Jetlines, waarbij de Surinaamse carrier de Canadese maatschappij chartert om wekelijkse vluchten te onderhouden tussen Toronto en Georgetown. De interesse van de twee airlines om deze route op te nemen, werd aangewakkerd nadat ze werden ingelicht over een enorm tekort van vluchten tussen Canada en Guyana. Als die er wel waren, waren de prijzen torenhoog. De non-stopvluchten worden uitgevoerd met een Airbus A320 met 174 zitplaatsen.

Regeringsvisie

Bij het landen van de kist op de Cheddi Jagan International Airport werd het toetstel, zoals gebruikelijk is bij inaugurele vluchten, verwelkomd met een ‘waterbad’. Aanwezigen waren onder anderen de Guyanese ministers Juan Edghill (Openbare Werken) en Oneidge Walrond (Toerisme, Industrie en Handel).

Volgens Edghill kwam deze nonstop route op directe instructie van Ali met het oog op onder meer de Guyanese diaspora in Canada. “De president was kristalhelder: we moeten de leegte in het vliegverkeer tussen Canada en Guyana opvullen. Wanneer Guyanezen in Canada naar huis willen komen om wat voor reden dan ook en ook Canadezen ons land willen bezoeken moet dat kunnen.”

Zijn collega Walrond ziet deze samenwerking tussen Fly AllWays en Canada Jetlines als een direct antwoord op een regering die zegt: “We willen jou ondersteunen, we willen met jou werken om Guyana te marketen en het bezoekersaantal naar ons land te vergroten. We zullen dit partnerschap voortzetten.” De vluchten van Toronto naar Georgetown zijn op zondag en dinsdag en van Georgetown naar Toronto op maandag en woensdag.