Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jeugdigen opgepakt voor grasbranden

Jeugdigen opgepakt voor grasbranden

PARAMARIBO — S.S. (12 jaar), B.K. (13), B.A. (14), B.C. (15) en B.S. (16) zijn ingesloten in het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli. Ook de oudere N.F., 18 jaar, werd in verzekering gesteld door de politie. De zes worden verantwoordelijk gehouden voor het stichten van grasbranden in het ressort Geyersvlijt.

De zes vielen dinsdag door de mand toen ze droog gras in brand had gestoken. Een buurtbewoner zei dat hij in zijn woonkamer zat en plotseling gegil hoorde. Eenmaal buiten zag hij een grote vlammenzee dichtbij zijn oprit nabij een elektrische stroompaal. De overige buren wisten met een brandblusapparaat het vuur te doven.

Bij het bekijken van de camerabeelden kwam de politie erachter dat de brand door de zes jongeren is gesticht. De groep heeft ook de grasbranden van de Ramdjanistraat op haar geweten. Ondanks de agenten erbij waren, bedreigde één van de jeugdigen de persoon die de politie heeft ingeschakeld. Ze zei de woning van de aangever in brand te zullen steken wanneer ze vrij komt.