Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jeugdige Astrando veroordeeld voor diefstal van scooter

Jeugdige Astrando veroordeeld voor diefstal van scooter

De achttienjarige Astrando L., die op 17 februari een scooter heeft gestolen bij Asia International NV aan de Dr. Sophie Redmondstraat, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan vier maanden en 26 dagen voorwaardelijk. Op die dag werd er een protestmanifestatie door onder andere Stefano ‘Pakittow’ Biervliet georganiseerd, die uitmondde in vernielingen, plunderingen, diefstallen en brandstichtingen van heel veel handelszaken.

Bij winkel Asia zijn bromfietsen en scooters weggeduwd, omdat de plunderaars niet over de sleutels beschikten. Astrando duwde de door hem gestolen bromfiets naar zijn woonadres in een zijstraat van de Dr. Eugène Albert Gesselstraat voorheen de Hoogestraat. De ouders, die zoon Astrando met de scooter zagen aankomen, vroegen hem vanwaar hij die had. Ze werden erg boos toen ze vernamen, dat Astrando die had gestolen en zeiden hem om de scooter voor de politie terug te brengen. Astrando verklaarde bij de rechter, dat hij uit vrees voor de politie de scooter niet terugbracht.

De volgende dag, op 18 februari, kreeg de politie een tip van een buurtbewoner dat twee mannen op het woonadres van Astrando een gestolen rijwiel, dat tijdens de plundering gestolen was, aan het slopen waren. De politie reed naar het adres en betrapte de oom en een neef van Astrando, die inderdaad een rijwiel sloopten.

Op een vraag van de rechter verklaarde Astrando dat hij de scooter buiten het gebouw op straat had gevonden En omdat hij niemand zag, besloot hij de scooter naar zijn woonadres te duwen. De bedoeling van het demonteren van de scooter was om de verkregen onderdelen te verkopen om zo aan wat geld te komen.

De verdachte betuigde spijt van wat hij had gedaan en beloofde de rechter dat nooit meer te zullen doen. De officier eiste een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan vier maanden en 26 dagen voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van twee jaar. De rechter nam de strafeis over, maar legde wel een proeftijd van drie jaar op.

Astrando, die reeds een maand gevangen gehouden was, hoeft met deze uitspraak niet weer in de bak. Mocht hij zich binnen drie jaar schuldig maken aan een strafbaar feit, dan zal hij het voorwaardelijk deel, vier maanden en 26 dagen, alsnog moeten uitzitten.