Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jeno Heyns 68ste op WK

Jeno Heyns 68ste op WK

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Jeno Heyns is op de 68ste plaats geëindigd tijdens de World Aquatics Championships. In het Japanse Fukuoka kwam de twintigjarige Surinaamse zwemmer zaterdag uit op de 50 meter vlinderslag.

In heat vier finishte hij als achtste van de tien zwemmers in een tijd van 26,21 seconden. Heyns bleef daardoor steken in de series. Volgens de website van de WK, waar de informatie aan is ontleend, is zijn personal best 25,63. Die tijd had hij vorig jaar gezwommen tijdens de WK in Budapest.

Heyns zal nog uitkomen op de 50 meter rugslag. In Japan zit ook Hendrik Powdar. De 21-jarige staat ingeschreven op de 50 meter schoolslag en de 1.500 meter vrije slag.

Van de tien prelim heats wisten alleen zwemmers uit de zevende, achtste, negende en tiende serie zich te plaatsen voor de halve finales. Daartoe behoorden de Trinidadiaan Dylan Carter (tweede in heat 8 in 22,89) en de Nederlander Nyls Korstanje (tweede in heat 10 in 23,19).

Geen van beiden haalden de finale. Carter eindigde nog op een gedeelde achtste plaats met Simon Bucher (beiden 23,05), maar verloor zondag de swim-off: 23,10 voor Bucher en 23,26 voor Carter. Korstanje werd twaalfde in 23,23. De finale wordt maandag gezwommen.