Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Jarige NPS gaat nieuwe visie presenteren

Jarige NPS gaat nieuwe visie presenteren

PARAMARIBO — De enorme inkomsten uit de olie- en gasindustrie moeten ten gunste van het volk komen en niet slechts aan een kleine groep politieke gelukszoekers. Dit zegt de Nationale Partij Suriname (NPS) in een persbericht, waarin de 77ste jaardag en feestvergadering ‘A Nyun Pasi’ wordt aangekondigd. De meeting wordt op 29 september in Grun Dyari gehouden. Daarbij zal de nieuwe weg (visie) van de partij worden gepresenteerd.

De politieke partij brengt ter herinnering dat eveneens is voorgesteld speciaal een ministerie voor olie en gas in het leven te roepen, zodat vanaf het begin bewust beleid kan worden gemaakt om de offshore oliesector duurzaam te begeleiden. Verder wordt gesteld dat alle regeringen met een NPS-signatuur in de jaren na de onafhankelijkheid steeds hebben getoond beleid te formuleren en uit te stippelen gericht op het duurzaam ontwikkelen van een generatie en niet alleen op het populistisch winnen van verkiezingen.

“Het hoeft dus geen betoog te accentueren dat de NPS steeds heeft getoond op een verantwoordelijke manier om te gaan met de middelen en inkomsten van Suriname”

“De NPS heeft meerdere keren getoond door integer, transparant, duurzaam, maar vooral spaarzaam leiderschap ons land weer op een sociaaldemocratische manier op het correcte ontwikkelingspad te zetten. Het hoeft dus geen betoog te accentueren dat de NPS steeds heeft getoond op een verantwoordelijke manier om te gaan met de middelen en inkomsten van Suriname”, luidt een passage uit het persbericht.