Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ISKCON Suriname houdt karfestival dit jaar in Wanica

ISKCON Suriname houdt karfestival dit jaar in Wanica

Het International Society for Krishna Consciousness (ISKCON) van Suriname zal dit jaar haar jaarlijkse karfestival oftwel Ratha Yatra houden in Wanica. Ratha Yatra, of ‘Festival of Chariots’, is een van de prominente feestdagen in de Hare Krishna-beweging en trekt jaarlijks duizenden deelnemers en toeschouwers van over de hele wereld. Het wordt de zesde keer gehouden in Suriname.

Ratha Yatra staat bekend om zijn kenmerken, waaronder de imposante kar die door de straten wordt getrokken door enthousiaste toegewijden en belangstellenden. De versierde kar draagt de beeldgedaanten van Heer Jagannath, Heer Baladeva en Zuster Subhadra, en symboliseert de terugkeer van deze godheden naar hun geboorteplaats.

Het festival omvat een reeks van zang, dans en spirituele activiteiten. Er zullen muzikale optredens, lezingen en vegetarisch eten zijn die bezoekers de kans geven om dieper inzicht te krijgen in de rijke spirituele tradities van ISKCON Suriname.

“Ratha Yatra is een unieke gelegenheid om de tijdloze wijsheid van het Vedische erfgoed te ervaren en de kracht van saamhorigheid te voelen,” benadrukt de organisatie van ISKCON Suriname. “Het festival verwelkomt mensen van alle leeftijden en achtergronden om deel te nemen aan een dag vol kleur, vreugde en spirituele verlichting.” De organisatie deelt mee dat er pendelbussen worden ingezet om belangstellenden naar de verzamelplek in Wanica te vervoeren.

De organisatie belooft met deze activiteit een spirituele ervaring en een kans om een van de levendige en traditionele aspecten van de Hare Krishna-cultuur te omarmen. ISKCON benadrukt dat het een festival is voor iedereen ongeacht welke etniciteit of geloofsovertuiging.

Dit jaar zal Ratha Yatra plaatsvinden op 7 oktober en begint om 17.00 uur, waarbij de kar van het Lux Interior Complex aan de Martin Luther Kingweg naar Ramcharans Playground aan de Dageraadweg wordt getrokken.

Over ISKCON
Het International Society for Krishna Consciousness (ISKCON), opgericht in 1966 door A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, is een wereldwijde spirituele beweging die zich toelegt op het verspreiden van de filosofie van bhakti-yoga (devotie) en het bevorderen van een bewustzijn van Krishna, de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods. ISKCON heeft gemeenschappen en centra over de hele wereld en organiseert tal van culturele en spirituele evenementen om mensen te inspireren en te verheffen.