Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » IsDB-topman naar Suriname

IsDB-topman naar Suriname

door Gerold Rozenblad

PARAMARIBO — Muhammad Al Jasser, de president van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB), wordt dinsdagavond aan het hoofd van een vijfmansdelegatie in Suriname verwacht. De bankpresident is op wat door de IsDB wordt aangemerkt als een “historisch bezoek” aan Guyana en Suriname. Eén van de hoogtepunten van het tweedaagse bezoek aan Suriname wordt de deelname van Al Jasser aan de inauguratie van één of beide campussen in verband met het Secondary and Technical Education Support Project van met ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Met geld van de IsDB is zowel te Moengotapoe (Marowijne) als te Onverwacht (Para) een schoolfaciliteit gebouwd om leerlingen van het achterland onderwijs en onderdak te bieden. Naar verluidt wordt het een soft opening, aangezien onder meer nog veel meubilair en apparatuur moeten worden aangeschaft. Het is de bedoeling om het onderwijsproces stapsgewijs op te starten.

Het besluit om Guyana en Suriname te bezoeken volgt na afronden van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, waar cruciale ontwikkelingskwesties met betrekking tot het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) werden besproken. De IsDB meent dat onder meer het onderwijs en grote voorwaarde is voor het bevorderen van de SDG’s.

Al Jasser zal ook gesprekken voeren met regeringsfunctionarissen. Zijn bezoek onderstreept volgens de bank de niet-aflatende inzet van de organisatie om de sociaal-economische ontwikkeling van Latijns-Amerikaanse landen te ondersteunen.