Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Is veel seks een teken van een goede relatie?

Is veel seks een teken van een goede relatie?

Als u vaak seks hebt, betekent dat niet dat u automatisch meer tevreden bent met uw seksleven. Net zoals er koppels zijn die vaak vrijen en tevreden zijn, zijn er ook koppels die weinig vrijen en tevreden zijn. Het hangt af van wat u en uw partner verwachten en hoe jullie met deze verwachtingen omgaan.

Seks varieert doorheen uw leven

In het begin van een nieuwe relatie heeft men meestal meer seks. Vaak zorgt verliefdheid dan voor een sterke dosis hormonen en wilt u elkaars lichaam ontdekken. Naarmate de relatie vordert en u met elkaar vertrouwd raakt, kan seks een steeds lagere prioriteit krijgen.

In een langdurige relatie zullen er perioden zijn met meer seks én perioden waarbij er misschien amper wordt gevrijd. Dat kan verschillende oorzaken hebben, waaronder stress (over uw werk of woning) of ruzie met uwpartner of familie. Maar ook zwangerschap, bevalling en het opvoeden van je kinderen kan een invloed hebben op uw seksleven. Voor kleine kinderen zorgen kan vermoeiend zijn en veel kopzorgen met zich meebrengen. Naarmate uw kinderen ouder worden, wordt de nodige tijd en privacy vinden minder vanzelfsprekend. Tijd voor elkaar vrijmaken is dan essentieel.

Wat te doen?

Zorg dat u tijd vrij maakt voor seks en creëer de juiste omstandigheden. Zin in seks kunt u niet forceren of inplannen in uw agenda. Wat u wel kunt doen is de juiste context creëren, zodat die zin er gemakkelijker kan komen.