Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » IRRS haalt water op voor Brokopondo

IRRS haalt water op voor Brokopondo

PARAMARIBO — “Als IRRS willen wij onze solidariteit tonen met de bewoners van Brokopondo omdat schoon en veilig drinkwater een basisbehoefte is van ieder mens. Wij hopen dat deze actie een positieve bijdrage zal leveren aan de inspanning van alle instituten die zich inzetten om schoon en veilig drinkwater in de gebieden in Brokopondo te garanderen.”

Het Instituut voor Reconciliation en Reinforcement Suriname (IRRS) in Paramaribo heeft de afgelopen week water opgehaald voor de bewoners van Brokopondo die kampen met vervuild (drink)water vanwege vermoedelijke cyanide verontreiniging. De solidariteitsactie werd opgezet onder het thema ‘Wi na wan’ en had als doel de plaatselijke bevolking een riem onder het hart te steken.

“Schoon en veilig drinkwater is een basisbehoefte van ieder mens”

Het startsein werd rond 23 mei gegeven, waarbij er dagelijks een tray water kon worden gedoneerd om de mensen van de getroffen gebieden te helpen. Zaterdag zal IRRS in het gemeenschapscentrum De Schakel de eerste trays overhandigen aan lokale organisaties, die ze verder zullen distribueren onder schoolkinderen in het district.

IRRS vraagt ook aandacht voor het Lawagebied, waar de Aluku wonen. “In dat gebied zorgt de vervuiling van het milieu er ook voor dat de bewoners het rivierwater niet meer kunnen gebruiken voor hun eerste levensbehoeften”, stelt de organisatie, die zich “als verbinder en bruggenbouwer inzet voor het bevorderen van eenheid en versterking van de Afrikan Sranan-leefgemeenschappen in Suriname”.