Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » iPhone 15 Pro ‘abnormaal warm’ door softwarebug

iPhone 15 Pro ‘abnormaal warm’ door softwarebug

De nieuwste iPhone 15 Pro kan in de eerste dagen na aanschaf heel warm worden door een bug in de software. Apple werkt aan een oplossing na klachten van gebruikers dat de smartphone te heet werd om aan te raken.

“Het apparaat kan de eerste paar dagen na het instellen of het opnieuw instellen van het apparaat warmer aanvoelen vanwege verhoogde achtergrondactiviteit”, zegt Apple in een verklaring.

Door een bug in de nieuwste iOS 17-software kan het apparaat oververhit raken tijdens het updaten van apps als Instagram en Uber. Gebruikers hoeven volgens Apple niet bang te zijn dat hun nieuwe telefoon daardoor beschadigd raakt.

Instagram heeft het probleem inmiddels voor zijn eigen app opgelost. Apple praat nog met andere appontwikkelaars. Een software-update moet het probleem binnenkort verhelpen.

Honderden gebruikers klaagden de laatste dagen op sociale media en bij Apple Support dat hun nieuwe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max abnormaal warm aanvoelden. Sommige gebruikers plaatsten zelfs foto’s van een thermometer bij hun iPhone. Daarop was te zien dat de temperaturen van de telefoons opliepen tot ruim boven de 38 graden Celsius.

Ook problemen met oudere versie
Onlangs kwam al aan het licht dat een oudere versie van de smartphones, de iPhone 12 die in 2020 op de markt kwam, te hoge stralingsniveaus liet zien. Nadat Franse autoriteiten dat ontdekten, kondigden ze een verkoopverbod af voor die telefoon.

Inmiddels heeft Apple een update voor de iPhone 12 in Frankrijk uitgebracht, die de Franse overheid geruststelt. Na de update is er geen sprake meer van een te hoog stralingsniveau en voldoet de telefoon aan Europese normen.

Toezichthouder ANFR, die verantwoordelijk is voor radiofrequenties, heeft de update getest en goedgekeurd. Apple moet nu zorgen dat alle mensen met een iPhone 12 de update installeren. Zodra dat is gebeurd, heft Frankrijk het verkoopverbod op.