Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Investeringswaakhond Suriname onthoofd en ontmanteld

Investeringswaakhond Suriname onthoofd en ontmanteld

PARAMARIBO, 6 jun – De Investment Development Corporation Suriname, IDCS, bestaat alleen nog maar op papier. Volgens de Ware Tijd heeft president Desiré Bouterse zelf ingegrepen in de hooglopende ruzies tussen de twee directeuren, Winston Caldeira en Richard Kalloe. Er komt een nieuw orgaan voor het aantrekken van investeringen. Onder de presidentiële ‘herstructurering’ krijgt Caldeira krijgt er de leiding. Kalloe betwijfelt de rechtmatigheid.

De IDCS heeft zijn juridische status en daar valt niet zomaar overheen te stappen. “Ik ben juridisch gezien nog steeds directeur van de IDCS. Die hele herstructurering is ongeldig. Iedereen die vennootschapsrecht kent, weet dat je de mensen die bij het oprichten van een naamloze vennootschap waren, niet kan uitsluiten als je gaat wijzigen”, zegt Kalloe. Dus is het geruzie voorlopig nog niet voorbij. De bedoelingen waren nochtans zo mooi.

IDCS zou ruim tien merendeels zieltogende publieke bedrijven onder zich krijgen. De bedrijven zouden waar mogelijk worden opgekrikt. Uiteindelijk moest het aantrekkelijk genoeg zijn voor private investeringen. De oppositie vindt het hele idee maar niets. De corruptiegevoeligheid zit er dik op. De bedrijven beschikken over onder meer waardevol onroerend goed. De herstructurering moet kennelijk de glans er weer in brengen.


Posted

in

by