Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Interpol strijdt tegen cybermisdaad

Interpol strijdt tegen cybermisdaad

De strijd tegen cybermisdaad heeft dit jaar door een toename van grensoverschrijdende internetfraude de hoogste prioriteit bij het internationale politienetwerk Interpol.

Dat heeft Khoo Boo Hui, president van Interpol, dinsdag gezegd.

Tachtig procent van de internetmisdaad is het werk van internationaal opererende georganiseerde bendes, zei Hui op een conferentie van 49 Europese landen.

Als voorbeeld noemde hij de arrestatie vorige maand van meer dan tweehonderd cybermisdadigers uit China en Taiwan in Maleisië. Zij werkten onder leiding van een Taiwanese baas via twee syndicaten aan oplichtingspraktijken op internet.

Door het gebruik van tijdelijke toevluchtsoorden in het Verre Oosten konden miljarden dollars worden verdiend via gokwebsites en creditcard- en bankfraude.

Cybermisdaad kost Europa jaarlijks 750 miljard euro, aldus Hui. Een land als Israël heeft alleen al te maken met duizend webaanvallen per minuut.

Om deze vorm van misdaad te bestrijden richt Interpol in Singapore een speciaal veiligheidscomplex voor cybermisdaad en digitale veiligheid op.

(nu.nl)