Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Internet- en stroomstoring in het binnenland

Internet- en stroomstoring in het binnenland

Een aantal gebieden in het binnenland zit momenteel zonder stroom. Ook hebben deze gebieden geen internetbereik van telecomprovider Telesur. Deze storing is vanaf gistermiddag en we zien dat niets wordt geüpload via het internet. Wij kunnen niet bellen via internet. Het beltegoed is voor niets gegaan en niemand gaat ons vergoeden,” zegt een bezorgde bewoner in gesprek met Suriname Herald.

Een leerkracht van OS Victoria in het district Brokopondo zegt dat zij sedert donderdag een schommeling heeft gemerkt in de stroomuitval. “Het schommelt constant. Het valt uit en komt weer en valt dan weer uit. Gistermiddag is het twee keren uitgevallen en in de avonduren ook weer hetzelfde. Onze apparaten kunnen eraan gaan. Niemand gaat ons vergoeden. Ik heb ook vlees in de vriezer,” merkt de onderwijzeres op die het steeds uitvallen van de elektriciteit als frustrerend ervaart.

Telesur-directeur Mike Antonius bevestigt het uitvallen van internet in het binnenland. Volgens hem gaat het om een storing aan de infrastructuur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) die door derden is veroorzaakt. De service kan hierdoor niet geleverd worden aan de klanten. De datadiensten op het mobiele netwerk zijn verstoord door de storing op het EBS-netwerk, geeft Antonius aan.

In Brokopondo gaat om de dorpen Baling Soela, Victoria, Marchallkreek, Compagniekreek en Klaaskreek. In het Afobakagebied gaat het om de dorpen Lebi Doti, Ston Kampu en Lelygebergte. In Boven-Tapanahony betreft het de dorpen Godo-olo, Sela, Apetina, Palumeu en Tepu.

Tot het moment dat Suriname Herald contact had met de Telesur-directeur was de storing nog niet opgeheven. “Al deze locaties zijn down door EBS-storing”, geeft Antonius aan.