Home » Surinaams nieuws » Inter Moengotapoe wipt Transvaal uit SVB-bekercompetitie

Inter Moengotapoe wipt Transvaal uit SVB-bekercompetitie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “Alle credits aan de spelers. Ze hebben vandaag veerkracht getoond.” Lovende woorden van coach Hesron Jeroe voor zijn ploeg, nadat Inter Moengotapoe tegen Transvaal een 0-1 achterstand omzette in een 2-1 overwinning. Daardoor heeft de Moengonese club zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de bekercompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

Inter Moengotapoe, dat in de reguliere competitie recent nog had verloren van Transvaal, toonde vanaf de start vechtlust. Rievaldo Doorson en Romeo Kastiel, die het spitsenduo vormden, vuurde de eerste ‘waarschuwingsschoten’ af. Echter, die werden geweerd door Transvaal-doelman Visintho Feller.

“De jongens moeten het nu verwerken”

Transvaal-coach Achaibersing

Comeback

Aan de andere kant was het ex-Inter Moengotapoe-speler Sergino Eduards, die samen met Jamiro Hecbert goaltjesdief Lalanie Tooy in stelling bracht. De inzet van de Transvaal-topscorer ging rakelings naast het vijandige doel. Het bleek een voorbode van wat zou komen, want in de 42ste minuut bracht aanvoerder Dimitri Apai Transvaal op voorsprong 1-0. Hij kon een voorzet van Hecbert makkelijk intikken. Ook in het reguliere treffen had Apai het net gevonden tegen Inter.

Ook na de rust had de Moengonese het beste van het spel in handen. Vooral Jerrel Wijks en Naldo Kwasie waren op rechts gevaarlijk. De tweede helft was een kwartier oud toen verdediger Joël Baja vanaf de elfmeterstip de 1-1 binnentrapte. Tien minuten verder was het opnieuw raak; ook deze keer deed een verdediger het net bollen. Aanvoerder Anduello Amoeferie kopte een hoekschop van Wijks binnen: 2 – 1.

Domper

Met nog twintig minuten te gaan, gooide Transvaal alles in de aanval om een gelijkmaker te forceren, maar de verlossende goal bleef uit. “Dit is een domper”, bekende coach Ashween Achaibersing. “De jongens moeten het nu verwerken.” Voor zijn club de tweede nederlaag op rij, nadat Robinhood vrijdagavond met goals in de 89ste en 93ste minuut de klassieker in zijn voordeel beslechtte.

Achaibersing beaamde dat de druk van Inter Moengotapoe vanaf de start erg hoog was. “We probeerden daarom om zo min mogelijk balverlies te lijden op het middenveld. Na ons eerste doelpunt wilden we nog meer scoren, maar het lukte niet.” Transvaal heeft dit seizoen nog vier duels voor de boeg. De ploeg, momenteel derde, kan op zijn minst tweede worden. Die plek wordt momenteel bezet door Inter Moengotapoe, die twee punten meer heeft; 41 om 39.