Home » Surinaams nieuws » Inter Moengotapoe wint en laat Robinhood een week wachten op prolongeren landstitel

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Inter Moengotapoe heeft zondagavond geen fout gemaakt tegen Notch. De Moengonese club werd met 4-1 verslaan na een 2-1 ruststand in het Franklin Essedstadion. Met deze winst laat het team onder leiding van Hesron Jeroe landskampioen Robinhood nog een week wachten voor het prolongeren van hun titel. “We zijn gekomen om te winnen en willen onze tweede plek behouden,” stelt Jeroe.

Naar zijn zeggen speelt IMT altijd om kampioen te worden. Het wordt tweede keer op rij dat de Moengonese club als runner-up zal eindigen. IMT staat nu met 44 punten uit 21 wedstrijden op de tweede plek. Robinhood heeft 53 en Transvaal die gelijk speelde tegen Slee Juniors heeft 41 punten.

“We hebben niet gescoord. En dat was het verschil. We gaan evalueren en kijken hoe we volgend jaar sterk terugkomen”

Jozef Joekoe

Bij gelijkspel of overwinning van Robinhood op Broki volgend weekend wordt het kampioenschap gevierd. “Het is een competitie en dingen kunnen gebeuren. We werken aan verbetering. De afgelopen wedstrijden heb ik gemerkt dat de opdrachten goed worden uitgevoerd dus we zijn op de goede weg.”

De goede “weg” werd omgezet in doelpunten in de gewonnen wedstrijd tegen Notch. Naldo Kwasie en Romeo Kastiel hebben IMT binnen 30 minuten spelen IMT gezet op een 2-0 voorsprong. Maar Notch onder leiding van nieuwbakken coach Jozef Joekoe reduceerde twee minuten voor de pauze de stand naar 2-1 via de Braziliaanse vleugelspeler Bruno Da Silva Oliveira.

Alles wat de klok sloeg in de tweede helft aan de kant van Notch is om de gelijkmaker te scoren. Via Finidi Misidjan en Donovan Pinas kwamen ze tot drie keren toe dicht bij een doelpunt. Doelman Andio Adipi zorgde ervoor dat het doel van IMT goed werd bewaakt. Uiteindelijk waren het Mitchel Wijks en Miquel Molle die de score bepaalden naar 4-1 voor IMT.

“We hebben niet gescoord. En dat was het verschil. We gaan evalueren en kijken hoe we volgend jaar sterk terugkomen. Voor nu moeten we de competitie uitspelen,” stelt Joekoe.