Home » Surinaams nieuws » Inter Moengotapoe naar tweede plek na 10-0 zege op Santos

Inter Moengotapoe naar tweede plek na 10-0 zege op Santos

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Meervoudig landskampioen Inter Moengotapoe heeft zich kunnen herstellen tegen Santos, nadat de club twee wedstrijden op rij had verloren: 1-2 van Transvaal en 0-1 van Broki. Na een 6-0 ruststand werd het zondagavond uiteindelijk 10-0 voor de Moengonese ploeg. De wedstrijd werd in de 62ste minuut afgefloten door arbiter Oscar Adang omdat het Nickeriaanse Santos toen nog slechts zeven spelers op het veld had.

Tegen de Ware Tijd zei Inter Moengotapoe-coach Hesron Jeroe dat zijn team heeft gedaan wat het moest doen. “En dat was winnen. We hebben gemerkt dat de koploper (Robinhood, … red.) nu bijna niet meer is in te halen vanwege de vorm die ze heeft. We gaan nu dus spelen om de tweede plek te behouden.”

“We hebben van Transvaal verloren in de reguliere competitie en gaan het goed moeten maken in de bekercompetitie om iets te pakken dit seizoen”

Inter Moengotapoe-coach Hesron Jeroe

Robinhood is koploper in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) met 53 punten uit 21 wedstrijden. Door de zege wipt Inter Moengotapoe over Transvaal naar de tweede plek met 41 punten uit twintig duels. Transvaal, dat vrijdagavond met 0-2 verloor van Robinhood, zakt terug naar plek drie met 39 punten. Voor Inter Moengotapoe resten nog vier wedstrijden: de Moengonese derby tegen Notch, de kraker tegen Robinhood en duels tegen PVV en Voorwaarts.

Spelers van Inter Moengotapoe lopen naar de kleedkamer. Ze hebben de wedstrijd gebruikt als training voor de bekerpartij tegen Transvaal.

Inter Moengotapoe speelt woensdag in de bekercompetitie van de SVB tegen Transvaal. “De wedstrijd van vandaag hebben we genomen als een generale voor de kwartfinale tegen Transvaal. We hebben enkele opdrachten redelijk goed uitgevoerd. We weten dat Transvaal nu ook in vorm is. We hebben van ze verloren in de reguliere competitie. We gaan wel het goed moeten maken in de bekercompetitie om iets te pakken dit seizoen”, stelt Jeroe.

Santos startte de wedstrijd met negen spelers en was vanaf het begin kansloos tegen Inter Moengotapoe. Romeo Kastiel opende al in de eerste minuut de score. Door doelpunten van Rievaldo Doorson, Naldo Kwasie, Gilberto Cronie, een eigen goal van Daniël Verwey en een tweede goal van Kastiel werd de eerste helft met 6-0 afgesloten.

De ingevallen Djeninio Lape, Jannick Pika (tweemaal) en Keanan Tjin Liep Shie completeerden rond de 62ste minuut de 10-0. Daarna vielen twee spelers van Santos geblesseerd uit en was arbiter Adang genoodzaakt de wedstrijd af te fluiten.

Overige uitslagen: vrijdag: Robinhood – Transvaal 2-0; Leo Victor – Slee Juniors 3-2.