Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Home » Surinaams nieuws » Inter Moengotapoe laat geen punten liggen

Inter Moengotapoe laat geen punten liggen

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Na het gelijkspel tegen SNL heeft Inter Moengotapoe vrijdagavond het goed gemaakt ten koste van Inter Wanica. Na een 2 – 0 ruststand werd het uiteindelijk een 5 – 0 overwinning voor de Moengonese club in het Franklin Essedstadion.  “We hebben afgesproken om in balbezit te blijven. En daarna de kansen te benutten. De opdrachten zijn vandaag prima uitgevoerd”, laat coach Hesron Jeroe van Inter Moengotapoe de krant optekenen.

Ondanks de overwinning is Jeroe niet tevreden over de afronding. Hij wijst op de kansen die niet zijn benut. “De spelers moeten naar zichzelf kijken en beseffen dat elk team hard zal spelen tegen ons”, aldus Jeroe. Het eerste doelpunt viel al in de zesde minuut nadat Rievaldo Doorson flink uithaalde in het strafschopgebied.

“Ik had de groep nog gewaarschuwd dat de tegenstander vrij sluw speelt en dan moet je harder werken”

Ramon Apoetiti , coach Inter Wanica

Inter Wanica probeerde hierna terug te komen in de ontmoeting via Serginio Pengel, Malik Kago en Shaquille Pintoe. Het was echter Conswuello Gregor, voor het eerste in de basis bij Inter Moengotapoe, die in de 40e minuut de 2–0 scoorde.

In de tweede helft probeerde Inter Wanica iets uit de wedstrijd te halen en forceerde in de 53e minuut een strafschop. Babayaro Eduards belaste zich daarmee, maar zag doelman Andio Adipi van de Moengonese club zijn inzet keren.

Vervolgens benutte Romeo Kastiel in de 67e  minuut de voorgetrokken bal van Gilberto Cronie door makkelijk in te tikken: 3 – 0. Anduello Amoeferie maakte in de 79e minuut duidelijk dat Inter Moengotapoe de drie punten hard nodig heeft en haalde keihard uit vanuit links: 4 – 0. De ingevallen Miguel Molle besliste in de 90e minuut de stand op 5 – 0.

Coach Ramon Apoetiti van Inter Wanica vindt dat zijn team niet koelbloedig genoeg was om de kansen te benutten. “Dan wordt je inderdaad afgestraft. We hebben vier gekregen en niet gescoord. Wij blijven proberen. Ik had de groep nog gewaarschuwd dat de tegenstander vrij sluw speelt en dan moet je harder werken”, zegt Apoetiti.

Met de zege komt Inter Moengotapoe op 35 punten. Dat is twee punten minder dan koploper Robinhood die zondag op bezoek is bij Slee Juniors. Inter Wanica blijft op de elfde plek met elf punten.