Home » Surinaams nieuws » Inter Moengotapoe komt terug van achterstand tegen Broki

Inter Moengotapoe komt terug van achterstand tegen Broki

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Inter Moengotapoe heeft zondag hard moeten werken voor de overwinning tegen Broki. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk een moeilijke 2-1 zege voor de Moengoneze club in het Franklin Essedstadion. Het team van trainer Eugene Verwey kwam terug van een 1-0 achterstand in de zesde speelronde. “Mijn spelers zijn pas wakker geworden na die goal van Broki. Anders zouden ze heel matig blijven spelen. Maar ik ben blij met de winst,” stelt Verwey.

In de eerste helft waren de spelers van Inter Moengotapoe onvoldoende in het spel. Daarentegen kregen de spelers van Broki vier doelrijpe kansen, maar wisten die niet om te zetten in goals. Shelton Akooi, Sifilon Soekoe en Randel Sibelo hun inzet werden allen gestopt door doelman Cherwin Doorson. Het doelpunt van Akooi bracht Broki in de 51e minuut op voorsprong na een blamage van Anduelo Amoeferie. Het duurde twintig minuten voordat IMT de gelijkmaker scoorde. Sofero Sampake keerde de voorgetrokken bal van Gilberto Cronie ongelukkigerwijs in zijn eigen doel: 1-1.

Bryan Mertowidjojo, trainer van Broki zegt niet ontevreden te zijn over het geleverde spel van zijn team. “We hebben inter onder druk kunnen zetten. Uit verdedigingsfout hebben wij verloren. We moeten niet opgeven, maar geduld hebben en het zal goed komen,” stelt de trainer.