Home » Surinaams nieuws » Inter Moengotapoe herstelt imago tegen Transvaal in doelpuntenfestijn

Inter Moengotapoe herstelt imago tegen Transvaal in doelpuntenfestijn

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Meervoudig landskampioen Inter Moengotapoe heeft op een regenachtige woensdagavond korte metten gemaakt met Transvaal. Na een 4-1 ruststand werd het 7-4 voor de Moengonese club.

“We hadden iets goed te maken na het verlies tegen Robinhood. We hebben kunnen voorkomen dat we vier wedstrijden op rij zouden verliezen”, zei Inter Moengotapoe-coach Hesron Jeroe na afloop tegenover de Ware Tijd.

Met deze ruime zege heeft Inter Moengotapoe zijn imago hersteld en voorkomen dat het punten laat liggen. “Gezien de volwassenheid van onze spelers moet dat kunnen. Als team hebben we erover gesproken om de doelpunten te maken en ook te winnen”, vult Jeroe aan.

Met deze overwinning sluit Inter Moengotapoe de eerste helft van het seizoen af met 25 punten uit twaalf wedstrijden en staat tweede op de ranglijst. Transvaal blijft steken op 21 punten op de derde plek.

Doelpuntenfestijn

Het doelpuntenfestijn begon al in de derde minuut. Kareem Kwasie schoot IMT naar 0-1, daarna probeerde Transvaal goed tegenstand te bieden. Maar dat duurde echter niet lang, want Anduelo Amoeferie verdubbelde de stand in de 19e minuut voor IMT.

Donnegy Fer maakte in de 28e minuut het derde doelpunt voor IMT en bleek Transvaal helemaal uitgespeeld. Drie minuten daarna bracht aanvoerder Dimitrie Apai Transvaal enigszins terug in de wedstrijd: 1-3. Kwasie dacht er zes minuten voor rust anders over door de stand naar 1-4 te tillen voor IMT.

De regen van de afgelopen dagen heeft beide teams kennelijk aangestoken. Want in de tweede helft hebben beide teams het maken van doelpunten voortgezet. Jerrel Wijk en Gilberto Cronie pikten beiden één doelpunt mee en brachten de stand naar 1-6. Jamiro Hecbert en Lalanie Tooy verkleinden de achterstand voor Transvaal 6-4. Maar met nog tien minuten te gaan was het een grote opgave om een gelijkspel uit te slepen. Jannick Pika gaf in de 85e minuut namens IMT de genadeslag: 7-4.

Verliezend coach Ashween Achaibersing van Transvaal zegt dit niet te hebben verwacht. “We hadden een wedstrijdplan. Inter heeft ons verrast met snelle goals. Voor de jongens was het moeilijk omschakeling te maken na de vroege doelpunten.  De sfeer is minder. We hadden dit niet verwacht, omdat we goed tegenstand konden bieden. Er is genoeg werk aan de winkel.”