Home » Surinaams nieuws » Inter Moengotapoe en Notch spelen bekerfinale

Inter Moengotapoe en Notch spelen bekerfinale

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “Ik zag die opening en plaatste het in de tweede paal hopende dat het erin ging. En het is me gelukt,” beschrijft Miguel Molle zijn winnende doelpunt in de 52e minuut voor Inter Moengotapoe (IMT). Zijn team won de bekercompetitie halve finalewedstrijd van landskampioen Robinhood met 2 – 1 na een 1 – 1 ruststand.  In de finale treft IMT Notch die eerder op de avond van Voorwaarts won met 4 – 2 in een strafschoppenserie na een 2 – 2 eindstand. Die wedstrijd wordt gespeeld op 2 augustus.

Coach Herson Jeroe van IMT geeft alle credit aan de mentale volwassenheid van zijn spelersgroep. Hij juicht het feit toe dat ze hun doelstelling hebben gehaald om in de finale te staan van de bekercompetitie. “Ik heb langer dan twee weken om hen bewust te maken. Als team moet je gewoon eerlijk zijn tegenover jezelf. We hebben geen enkel ander prijs te winnen dan de beker,” stelt Jeroe.

Motivatie

Het was gelijk opgaande strijd. Het kon naar beide kanten. De motivatie aan beide kanten zat erin. De kersverse landskampioen Robinhood startte heel sterk aan de wedstrijd. IMT keek de kat uit de boom en verdedigde sterk tegen Dimitrio Andro, Jamilhio Rigters en Roche Rosebel. De eerste kans kwam van clubtopscoorder Shaquille Cairo, maar kon doelman Andio Adipi niet verschalken.

‘Notch is een moeilijk tegenstander. Belangrijk is dat we goed zullen voorbereiden tegen notch. We zullen moeite maken om van hen te winnen’

Anduelo Amoeferie

Na een kwartier spelen verzilverde Joel Baja een strafschop, nadat Murgilio Esajas hands maakte: 1 – 0. Daarna gooide Robinhood alles in de aanval, maar stuitte telkens op de sterke verdediging van IMT. Molle, Rievaldo Doorson en Jerrel Wijks maakte het knap moeilijk voor de verdediging van Robinhood. Ook op het middenveld probeerde Renske Adipi van Robinhood Glerby Eduards van zich af te schudden. Het lukte Andro een minuut voor rust de gelijkmaker te scoren op aangeven van Cairo: 1 – 1.

Voorsprong

In de tweede helft zorgde IMT ervoor te gaan voor de voorsprong. Tien minuten spelen in de hervatting van het spel werd Molle in stelling gezet uit goed voorbereidend werk van Wijks en Eduard. Hij plaatste vervolgens de bal in de verre hoek: 2 – 1. Robinhood kreeg meer dan vijf kansen om de gelijkmaker te scoren, maar schoot tekort. Heel veel vreugde in het kamp van IMT. “Notch is een moeilijk tegenstander. Belangrijk is dat we goed zullen voorbereiden tegen notch. We zullen moeite maken om van hen te winnen,” aldus aanvoerder Anduelo Amoeferie.

Verliezende coach Roberto Gödeken is heel erg teleurgesteld. Het gestelde doel om de finale van de bekercompetitie te spelen is niet gehaald. “We hebben de kansen gehad om tot doelpunten te komen. Maar die zijn niet verzilverd. Ook zulke wedstrijden hebben we die we waarschijnlijk niet in winst konden omzetten. Alle credit aan Inter. Dit hebben we ons zelf te danken. Het team heeft minder gepresenteerd,” zegt Gödeken.

Coach Hesron Jeroe (links) van IMT was woensdagavond fortuinlijker dan zijn collega Roberto Gödeken (rechts) van Robinhood.

Notch

Eerder op de avond plaatste Notch zich voor finale bekercompetitie. Na een 2 – 2 eindstand winnen de Moengonese club via de strafschoppenserie de wedstrijd uiteindelijk met 4 – 2. De doelpuntenmakers aan de kant van Notch waren Finidi Misidjan en Marfier Hupsel. Bij Voorwaarts hebben Valero WeeWee en Pearnell Linga de goals voor hun rekening genomen.