Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Inter Moengotapoe-coach ondanks progressie nog niet helemaal tevreden

Inter Moengotapoe-coach ondanks progressie nog niet helemaal tevreden

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — Met vier winstpartijen en één gelijkspel lijkt Hesron Jeroe Inter moengotapoe weer op rails te hebben. De coach nam aan het einde van de eerste ronde van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) het roer over van Eugene Verwey, die om tegenvallende resultaten een stap terugdeed.

Na zijn overname deed de Moengonese ploeg het beter en heeft intussen het grootste probleem – het voorkomen van doelpunten – kunnen minimaliseren. De ploeg staat met 38 competitiepunten op de tweede plaats. Robinhood staat op plek één met drie punten meer.

Wij moeten het spel gaan bepalen waardoor wij dan ook makkelijker kunnen voetballen”

“Het gaat nu beter, maar ik ben nog steeds niet helemaal tevreden. Wij kregen daarvoor te veel doelpunten tegen ons en hebben ons daarop gefocust nadat ik had overgenomen”, zegt Jeroe.

Onder zijn leiding kreeg de ploeg er slechts drie goals tegen en wisten zij in de laatste twee wedstrijden de nul te houden. In de wedstrijden daarvoor kregen zij flink wat goals tegen. Wat in de voorgaande jaren niet veel voorkwam bij de ploeg van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Samenspel

Ook is de coach redelijk tevreden over het samenspel van de ploeg. Behalve verdedigend gaat het ook aanvallend goed onder de oud verdediger van Robinhood, Inter Moengotapoe en de nationale selectie van Suriname. De twee laatste wedstrijden werden elk met 5-0 gewonnen.

“Het maken van doelpunten gaat nu dus ook de goede kant op”. Uitgaande van deze statistieken stelt Jeroe dat zij op schema zitten. “Wij proberen onze trainingen te periodiseren om toch een goede competitie te draaien”, geeft hij aan.

Volgens de coach mikken zij zich niet echt meer op de eerste plaats, omdat koploper Robinhood echt op dreef is. “Maar als zij fouten gaan maken en wij de kans krijgen, dan nemen wij die wel”, zegt hij resoluut.

Jeroe geeft aan dat hij wil dat zijn ploeg veel meer ballen gaat veroveren. Verder wil hij dat de ploeg daar profijt uithaalt en meer balbezit moet hebben dan de tegenstander. Hij wil dat de ploeg als vanouds weer dominant gaat voetballen.

Zij besteden dan ook veel tijd daaraan om hun spelprincipes tot uiting te laten komen. “Wij moeten het spel gaan bepalen waardoor wij dan ook makkelijker kunnen voetballen”, aldus de coach.