Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ingezonden:Wat is de nieuwe koers van BEP en NS?

Ingezonden:Wat is de nieuwe koers van BEP en NS?

Wat zal de nieuwe koers van de BEP en NS zijn als zij geen deel meer uitmaken van de coalitie? De laatste maanden hebben twee DNA-leden van de BEP en twee van NS zich gedogend opgesteld tegenover de regering, hoewel zij bij de behandeling van de amnestiewet zich ertegen hebben verzet en de wet bij de stemming ook niet hebben ondersteund.

President Desi Bouterse heeft na terugkeer uit Columbia en Mexico gezegd dat de coalitie geëvalueerd zou worden en ook de zogenoemde coalitieleden in DNA die zeggen de regering te ondersteunen maar wanneer het erop aankomt zich onthouden van stemmen door weg te blijven uit de vergadering.

Uit de evaluatie is nu gebleken dat hij, de president, niet meer kan rekenen op de steun van de BEP en NS en het hem beter lijkt deze twee partijen uit de coalitie te stoten. Dat is merkbaar geweest toen de president op maandag 23 april een coalitietop belegde en deze twee partijen niet uitgenodigd waren. Volgens GFC zal hij dus zijn regering nu baseren op de NDP, ABOP, KTPI Nieuwe Stijl en Pertjajah Luhur. Gezamenlijk 30 zetels in DNA. Genoeg om 2015 te halen. PALU blijft geïncorporeerd binnen de NDP hoewel zij een onafhankelijke status heeft. Quo Vadis (Waarheen) BEP en NS? Zullen zij toch nog om lijfsbehoud de coalitie, zij het gedoogd, blijven ondersteunen of zullen zij zich volledig in de oppositie terugtrekken?

J. Ragoenath

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.


Posted

in

by

Tags: