Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ingezonden:Hoe ver reikt de democratie van geduld?

Ingezonden:Hoe ver reikt de democratie van geduld?

Toen ik maandagavond naar het STVS-journaal keek en zag hoe DNA-leden van de oppositie zich misdroegen en geen enkel respect toonden voor DNA-voorzitter Jenny Simons, vroeg ik mij af hoe ver de democratie van geduld reikt. Welgeteld heeft zij acht keren een beroep gedaan op de leden om de vergadering niet te verstoren en de spreker die toen aan het woord was, een van hun eigen fractieleden Chandrikapersdad Santokhi, de gelegenheid te geven zijn spreekbeurt af te maken.

Het leek wel een kleuterklas waarin kleuters protesteerden en met naamborden op tafels sloegen. Foei toch Randjietsing, dat was geen voorbeeld van een fractieleider. Accepteert de oppositie de leiding van Simons niet, of dwingt zij geen voldoende respect af? Jullie hebben de mond vol van democratie maar wat ik daar zag, was gewoonweg anarchie van de minderheid. Schamend was het dat U en enkele van Uw fractiegenoten door de politie de zaal moesten worden uitgezet. Wat een voorbeeld voor de jeugd! Hebben de jaren tachtig ook hieraan schuld?

Of was dit een na-protest op de aanname van de amnestiewet? Was het geen belaging en bedreiging toen jullie zo provocerend, met de handen woest zwaaiend, voor haar tafel stonden en wel tijdens het behandelen van de wet op Belaging? Geen enkele oppositiepartij heeft dat ooit met Lachmon of Sardjoe gedaan. Foei Jessurun en Castelen. Wat een voorbeeld voor de patiënten die U zo ‘aanbidden’ en de arbeiders die tegen U opkijken als hun vertegenwoordigers.

G. van B. Toerist uit Nederland.

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.


Posted

in

by

Tags: