Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ingezonden: Principes bestaan niet, persoonlijke redenen wel!

Ingezonden: Principes bestaan niet, persoonlijke redenen wel!

Ronnie Brunswijk heeft degenen die de Surinaamse politiek kennen, niet verrast met de zijn uitspraak enkele dagen terug dat politici geen principes kennen. Dat geldt vermoedelijk ook voor hem. Want na jaren de huidige president Bouterse bestreden te hebben, delen van het land vernietigd te hebben met zijn Jungle Commando en vele huisgezinnen ontwricht te hebben, was het niet denkbaar dat dezelfde Brunswijk met Bouterse in één politiek bed zou stappen na vijf jaren samenwerking met het Nieuw Front.

Hij had onder de regering-Venetiaan waarschijnlijk niet veel zeggenschap. Om in het machtscentrum te komen heeft hij na de afgelopen verkiezingen besloten toch maar met Bouterse in zee te gaan. Dat hebben wijlen Motilal (Atta) Mungra en Pretaap Radhakishun, top VHP’ers, in 1996 ook gedaan. Zij sleepten toen ook Indra Djawalapersad mee. Ook zij lieten hun principiële bezwaren tegen Bouterse vallen.

Djawalapersad als populaire kandidate van de VHP in Wanica, zei toen op verschillende vergaderingen dat NDP betekende Niet Daar Parkeren. Dat de huidige oppositie zich steeds principieel heeft opgesteld tegen Bouterse is te begrijpen. Zij had als NF-combinatie nooit gedacht dat Bouterse eens president zou worden.

Die principiële bezwaren tegen Bouterse hebben haar dan ook zoveel zetels gekost. Van 28 in 2005 naar 14 in 2010. Een oude politicus zei mij eens dat principe niet bestaat maar persoonlijke reden wel. Daarom stelt Brunswijk de kwestie van vervanging van Alice Amafo op Sociale Zaken & Volkshuisvesting principieel. Hij heeft persoonlijke redenen om haar steeds in bescherming te nemen en voor te dragen als minister.

Het is voor iedereen duidelijk geweest dat Caprino Alendy, voorzitter van de BEP, niet zo happy was dat Brunswijk zonder hem te informeren een samenwerking was aangegaan met Bouterse. Maar ja, ook Alendy wilde in het machtscentrum komen. Het was hem toch beloofd vicepresident te worden? Maar toen kwam Brunswijk met zijn broer tevoorschijn. Toen er geen besluit genomen kon worden wie wel en wie niet, kregen zij van Bouterse een vicepresident in de persoon van Robert Ameerali. Brunswijk noch Alendy had toen bezwaar.

Toen Alendy echter inzag dat Brunswijk de lakens uitdeelde binnen A Combinatie besloot hij om uit die combinatie met hem te stappen. Alendy heeft echter de kracht van Brunswijk onderschat en daarom isde partij van Alendy nu uit de coalitie ‘gegooid’. Mijn oude vriend heeft dus gelijk: principe bestaat niet; persoonlijke redenen wel!!!!

R. Karasdjietsing

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.


Posted

in

by

Tags: