Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ingezonden: Laat amnestiekwestie toch los

Ingezonden: Laat amnestiekwestie toch los

Het is mij opgevallen dat de amnestiekwestie en ook de rechtszaak rondom het 8 decembergebeuren de gemeenschap in zijn greep blijft houden. Ik heb uiteraard begrip voor de gevoelens van de nabestaanden, het is verschrikkelijk wat er is gebeurd.

Maar is het de moeite waard om na 30 jaren nog zo door te gaan met destabiliseren? Het land heeft er echt geen baat bij. Wat mij betreft laten we die amnestiekwestie gewoon los en gaan door met de opbouw van Suriname. Het gedoe houdt ons achter! Een meerderheid in het parlement heeft besloten en dat dienen wij gewoon te respecteren.Maar nee, een heel klein groepje wil tornen aan het gezag van het hoogste college van staat. Het is eigenlijk een ernstige vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid. Wij als volk hebben de parlementariërs in DNA geplaatst als onze vertegenwoordigers. Maar men blijft maar beuken zonder respect te tonen voor de wil van de meerderheid!

Het is daarom een schande dat lieden er alles aan doen om te protesteren tegen de mening van de meerderheid en zich laten opjutten door vooral personen uit Nederland.

Het wordt tijd om verder te gaan, er zijn belangrijkere zaken die wij moeten realiseren. Dit getouwtrek brengt ons geen stap verder richting de ontwikkeling van het land. Het is echt niet in het belang van Suriname, gelooft u mij!  Geef de regering daarom de kans om haar werk te doen zonder constant geconfronteerd te worden met zaken die zich zo lang geleden hebben afgespeeld, hoe erg dat ook was. Maar wij moeten verder. De enige weg naar vooruitgang is om deze zaak los te laten, te vergeven en verder te gaan. Het volk heeft niets aan deze onrust. Wie eigenlijk wel?

De hoogste leiding moet zich maar steeds buigen over kwesties die niet echt met het volk te maken hebben, de focus is noodgedwongen gericht op zaken aangaande amnestie, 8 decemberproces en figuren die destabiliseren door mensen op te roepen om te protesteren. Wat heeft het volk hieraan? Helemaal niets! Brengt het eten op tafel voor de kleine man? Daarom zie je ook dat het een handjevol mensen zijn die gehoor geven aan oproepen om te protesteren, men is al doodmoe van dat amnestiegedoe. Men heeft allang ingezien dat ze hiermee het belang van Suriname niet dienen.

Laten wij ons liever focussen op het verbeteren van het lot van onze arme burgers, de ouden van dagen, woningbouwprojecten, verbetering van de infrastructuur, gezondheidszorg, onderwijs en veiligheid in het land. En echt niet met de wensen van een groepje die maar niet kan loslaten en niet verder wil gaan. Een klein groepje die de zienswijze van de meerderheid in het parlement maar niet wil accepteren.

J. Chatterpal

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.