Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ingezonden: Gezondheid winkelpersoneel Steenbakkerijstraat in gevaar

Ingezonden: Gezondheid winkelpersoneel Steenbakkerijstraat in gevaar

De gezondheid van het winkelpersoneel aan de Steenbakkerijstraat in het stadscentrum van Paramaribo, waar de eindhaltes zijn van lijn 8 en lijn 9, komen volgens mij dagelijks in gevaar. De bussen parkeren met hun achterzijde naar de winkels toe en laten vaak genoeg hun dieselmotoren draaien tot zij weer vertrekken. Constant worden er daardoor giftige dieselgassen de winkels ingeblazen en het personeel moet het maar steeds inademen.

Hun kleding ruikt naar diesel en zelf het broodje dat gekocht wordt in een winkel dichtbij ruikt daarnaar.

Het anti-rook project van het ministerie van Volksgezondheid is geslaagd. Proficiat! Gaat zij nu iets doen aan de gassen die door deze bussen uitgestoten worden? Dit geldt trouwens niet alleen voor de Steenbakkerijstraat, maar ook voor een gedeelte van de Dr. S. Redmondstraat waar de bussen van lijn 1 geparkeerd staan. Minister van TCT, zoekt U een andere locatie voor de bussen of laat hen in plaats van urenlang de volksgezondheid in gevaar te brengen maar doorrijden nadat zij passagiers hebben afgezet!

Wet Ede
In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.