Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Indiase president Murmu doneert medicijnen

Indiase president Murmu doneert medicijnen

PARAMARIBO — Droupadi Murmu, president van India, heeft maandag op het presidentieel paleis symbolisch een partij medicijnen aan de regering overhandigd in het kader van de India Grant Emergency Aid. “Met dit grootse gebaar toont India opnieuw solidariteit en steun aan mensen in nood”, sprak president Santokhi zijn waardering uit voor de donatie.

Volgens hem zal dit gebaar van grote waarde zijn voor organisaties in het hele land en gemeenschappen in het binnenland. Hij beloofde dat het ministerie van Volksgezondheid en het Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS) een effectief distributieplan zullen uitvoeren.

“Ik spreek de hoop uit dat onze sterke en historische relaties en ons partnerschap zullen voortduren”

Murmu heeft van Santokhi een carnet gekregen. Het staatshoofd zei daarbij dat dit carnet wordt uitgegeven als symbool om het dynamische partnerschap tussen Suriname en India te bestendigen. Het gaat om een partnerschap dat wordt geïnspireerd door het gedeelde verleden en de rijke cultuur. “Ik spreek de hoop uit dat onze sterke en historische relaties en ons partnerschap zullen voortduren”, aldus Santokhi.