Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Indiase president doneert symbolisch een partij medicijnen

Indiase president doneert symbolisch een partij medicijnen

De Indiase president Droupadi Murmu heeft ter gelegenheid van haar staatsbezoek aan Suriname een carnet uit handen van president Chan Santokhi in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde op het presidentieel paleis waar het Indiase staatshoofd tevens symbolisch een partij medicijnen aan de Surinaamse regering overhandigde, dit in het kader van de India Grant Emergency Aid.

Bij de overhandiging van het carnet zei president Santokhi dat dit carnet wordt uitgegeven als symbool om het dynamische partnerschap tussen de Republiek Suriname en de Republiek India te bestendigen; een partnerschap dat geïnspireerd wordt door het gedeelde verleden en de rijke cultuur. “Ik spreek de hoop uit dat onze sterke en historische relaties en ons partnerschap zullen voortduren”, aldus Santokhi.

President Santokhi en de Indiase president Droupadi Murmu. Foto: Kabinet van de President

President Santokhi sprak vervolgens zijn oprechte waardering uit voor de medicijnendonatie. “Met dit grootse gebaar van de regering van India, binnen ons Zuid-Zuid-partnerschap, toont India opnieuw solidariteit en steun aan mensen in nood”, sprak het staatshoofd.

Volgens hem zal dit gebaar van grote waarde zijn, in het bijzonder voor organisaties in het hele land en gemeenschappen in het binnenland. President Santokhi voegde eraan toe dat het ministerie van Volksgezondheid en het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) effectief distributieplan zullen uitvoeren.