Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Inbreker op heterdaad betrapt

Inbreker op heterdaad betrapt

Een oplettende buurman betrapte gisteren een inbreker op heterdaad, die bezig was de voordeur van een restaurant te forceren. Echter werd hij door de recherche van Regio West, die op patrouille was, gearresteerd. De verdachte, P.K., die een bekende drugsverslaafde is, wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van die dag de voordeur van een restaurant te hebben opengebroken, waarna hij toegang kreeg tot het gebouw.

De politie bezocht het adres voor onderzoek en trof de buurman H.F. aan, die haar vertelde dat hij in de vroege ochtend wakker schrok door een knal die uit de richting van het restaurant tegenover zijn woning aan de A.K. Doerga Shawstraat in het district Nickerie kwam.

Hij haastte zich naar buiten en zag de verdachte bij het restaurant. Toen de verdachte de buurman zag, koos hij het hazenpad. Hij werd achtervolgd door de buurman. Op een bepaald moment moest H.F. de achtervolging staken, aangezien de verdachte een scherp voorwerp tevoorschijn haalde en hem daarmee bedreigde.

De eigenaar van het restaurant, die wakker werd, wendde zich ook tot de politie en meldde dat er bij hem een bluetooth muziekspeler en een trommel met de dagopbrengst waren gestolen. Ook de buurvrouw L.M. voegde zich bij de politie en vertelde de politieagenten dat de verdachte P.K. haar autoruit had ingeslagen en daarbij haar auto-accu, een krik met bijbehorende sleutel en een wielsleutel had buitgemaakt.

Na zijn aanhouding werd hij voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte P.K. hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie.