Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » In memoriam — VHP treurt om Mahinder Rathipal

In memoriam — VHP treurt om Mahinder Rathipal

Geheel onverwachts is op 4 oktober, de voorzitter van het congresbestuur van de VHP, de heer Mahinderpersad Rathipal op 67-jarige leeftijd overleden. Het plotselinge heengaan is een grote aderlating voor de partij. Hij was een harde werker en altijd bereid de partij bij te staan met raad en daad. De VHP treurt om zijn heengaan.

Rathipal heeft in zijn carrière laten zien dat hij een toegewijd en betrouwbaar lid was van de partij met een uitstekende staat van dienst. De heer Rathipal heeft, onder meer in bestuurlijke zin, een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de partij. Buiten zijn formele functies heeft hij ook op diverse gebieden gedurende zijn leven zijn krachten gegeven. Met het heengaan van de heer Rathipal, verliest niet alleen de VHP, maar ook Suriname een grote zoon.

Namens de VHP heeft de overledene in vele functies gediend, waaronder: lid van de districtsraad in 1987 en 1999, parlementariër tussen 2000 en 2015 en vervanger van de vaste parlementaire vertegenwoordiger van ACP/EU in 2010. In 2000 zat hij in de vaste commissie Volksgezondheid en Arbeid. Vanaf 2003 tot zijn overlijden was hij voorzitter van stichting Welzijn door Collectiviteit, in 1996 ondervoorzitter van Jongeren Sanatan Dharm en in 1998 coördinator van stichting De Olifant.

“Mahinder Rathipal was een wijze man die met zijn levenservaring en wijsheid onze partij op politiek vlak grote diensten heeft bewezen”

Diensten

In 1998 werd Rathipal gekozen tot hoofdbestuurslid van de VHP en in 2002 tot secretaris. Vervolgens werd hij ondervoorzitter van de partij. Van 2006 tot 2015 was hij de eerste vervanger van de voorzitter en na 2015 de tweede vervanger. Tussen 2015 en 2020 was hij lid van de Staatsraad en vanaf 2020 tot zijn overlijden lid van de raad van commissarissen van de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas) en adviseur van de president.

Vanaf 29 mei 2022 tot zijn overlijden was hij voorzitter van het congresbestuur van de VHP, een rol, die hij met verve en enthousiasme vervulde. Mahinder Rathipal was een wijze man die met zijn levenservaring en wijsheid onze partij op politiek vlak grote diensten heeft bewezen. De VHP is de heer Rathipal veel dank verschuldigd, we zijn hem zeer erkentelijk voor zijn werk en toewijding aan de partij en Suriname.

Onze gedachten en medeleven gaan allereerst uit naar zijn gezin. Naast het gezin betuigt de VHP haar innige medeleven aan de naaste familie, vrienden, partijgenoten en wenst hen heel veel sterkte toe in deze zware en moeilijke tijd. Met het heengaan van Mahinderpersad Rathipal verliest de VHP een waardige strijdmakker. Moge zijn ziel in vrede rusten.

VHP