Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » In Italië en Uruguay wordt vlees uit het laboratorium onder de loep genomen

In Italië en Uruguay wordt vlees uit het laboratorium onder de loep genomen

Zowel in Italië als in Uruguay zijn wetgevingsinitiatieven geïntroduceerd die de verkoop en distributie van laboratoriumvlees op de proef stellen.

In Italië heeft de regering, onder leiding van premier Giorgia Meloni, haar bedenkingen geuit over dergelijk kunstmatig geproduceerd voedsel en beschouwt het als een bedreiging voor het agrifood-erfgoed van het land.

De Italiaanse minister van Landbouw, Francesco Lollobrigida, wees op zorgen over de kwaliteit, culturele en traditionele implicaties van dit in het laboratorium geproduceerde voedsel.

Het standpunt van Uruguay wordt geleid door senator Sebastián da Silva, die in juli een wetsvoorstel indiende. Volgens het lokale nieuwskanaal El Observador beoogt het wetsvoorstel de import, productie en verkoop van voedsel dat kunstmatig gekweekte dierlijke cellen bevat in het land te verbieden. De wetgeving benadrukt dat namen en labels die traditioneel geassocieerd worden met dierlijke producten exclusief voor deze producten moeten blijven, en dat elke misleidende reclame of representatie verboden moet worden.

In Brazilië wordt het concept van in het laboratorium gekweekt vlees onderzocht, waarbij de onderzoekseenheid voor pluimvee en varkensvlees van de staat de productie van op laboratorium gebaseerde pluimvee-eiwitten onderzoekt door middel van weefselrecreatie uit dierlijke cellen.