Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “Impact IMF-programma in Suriname: Een kritische blik op politieke beloften en armoedebestrijding”

“Impact IMF-programma in Suriname: Een kritische blik op politieke beloften en armoedebestrijding”

Ik ben altijd tegen elk programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geweest, inclusief ten tijde van de regering Bouterse, toen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën dit omstreden instituut naar ons land bracht. Bouterse besefte al snel dat dit zijn politieke ondergang zou betekenen en trok zich terug. Niet voordat hij echter miljoenen dollars van ze had weggesluisd naar andere doeleinden.

Ook de huidige coalitie met de VHP was aanvankelijk tegen een IMF-programma. Maar al snel na het behalen van de verkiezingsoverwinning, onder druk van economische vijandigheid, moest ze haar standpunt herzien. Ook de Nationale Partij Suriname volgde deze koers.

Het IMF-programma heeft verwoestende gevolgen voor de samenleving, zowel financieel als fysiek en mentaal.

Hoewel de regering beweert op de goede weg te zijn, blijkt dit niet waar te zijn in de maatschappij.

Bijna alles is met meer dan 60% beschadigd en deze schade zal de komende 15 jaar niet kunnen worden ingehaald.

De regering zwijgt over wat er verder gaat gebeuren met ons land na het programma. Er is geen economische groei te zien, behalve in de goudsector. Wat stoort, is niet zozeer het IMF-programma zelf, maar het feit dat politici met loze beloften aan de verkiezingen zijn begonnen en ons vijf jaar van ons leven hebben ontnomen.

Er wordt gezegd dat mensen met twee gezichten de gemeenste mensen op aarde zijn. En daarom zitten wij nu en in het verleden vast aan armoede die blijft bestaan en zal blijven bestaan.

Regillio de C.