Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » IMF keurt staff-level akkoord Suriname goed

IMF keurt staff-level akkoord Suriname goed

Het IMF-bestuur heeft tijdens haar vergadering op maandag 25 september goedkeuring verleend aan de derde evaluatie van het lopend IMF-programma voor Suriname onder de Extended Fund Facility (EFF). Eerder heeft een technische missie van het IMF overeenstemming bereikt met de Surinaamse regering over de voortgang van het economisch herstelprogramma.

Met de goedkeuring van het bereikte staff-level akkoord door het IMF-bestuur, zal onmiddellijk een bedrag van USD 52 miljoen naar Suriname worden overgemaakt. Dit bedrag is ter ondersteuning van het lopend IMF-programma. Ongeveer USD 33 miljoen hiervan is bestemd als begrotingssteun aan de Surinaamse regering. Het resterend bedrag wordt toegevoegd aan de internationale monetaire reserves bij de Centrale Bank van Suriname.

Onder het EFF maakt Suriname aanspraak op een totaal bedrag van USD 688 miljoen als ondersteuning bij de uitvoering van het IMF economisch programma.

In een persbericht zegt het IMF dat het macro-economisch beleid van de Surinaamse regering gericht op stabiliteit en begrotingsevenwicht haar vruchten beginnen af te werpen. De economie is zich aan het stabiliseren, de druk op de wisselkoers is verminderd en de inflatie, hoewel nog hoog, vertoont een dalende trend. De belangrijkste  prioriteit van de regering op het korte termijn is het voeren van een prudent begrotingsbeleid, de bescherming van de kwetsbaren in de samenleving en het bevorderen van groei investeringen.

SS