Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Illegale vreemdeling terzake beroving aangehouden; drie kompanen voortvluchtig

Illegale vreemdeling terzake beroving aangehouden; drie kompanen voortvluchtig

De 34-jarige verdachte R.D. van Braziliaanse afkomst die illegaal in Suriname vertoeft, is op dinsdag 19 september 2023 in het ressort Geyersvlijt door de Recherche van Regio Paramaribo aangehouden.

R.D. wordt ervan verdacht eerder op die dag samen met drie kompanen de 43-jarige V.D. in een hotel in de omgeving van de Tourtonnelaan met geweld te hebben beroofd van zijn gouden halsketting, een horloge, een zonnebril en een groot geldbedrag in Amerikaanse dollars. De benadeelde deed ter zake  aangifte op het politiebureau Geyersvlijt en werd het onderzoek in deze zaak overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de aangever omstreeks 08.00 uur v.m. zou gaan ontbijten. Bij het openmaken van zijn kamerdeur werd hij gelijk overvallen door vier ongewapende manspersonen die hij van gezicht kende, waarbij hij slagen moest  incasseren en beroofd werd van eerder aangegeven zaken. Na de daad verlieten de verdachten de plek in een onbelende richting. De benadeelde heeft een  snijwond in zijn gezicht opgelopen en klaagde van pijn over het hele lichaam en moest medisch worden behandeld.

Na verkregen informatie werden de verdachten in beeld gebracht en is het de leden van de Recherche van Regio Paramaribo gelukt om de verdachte R.D. in de omgeving van de Tourtonnelaan in de boeien te slaan. Aan de aanhouding van de drie voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.D. door de politie in verzekering gesteld.  

The post Illegale vreemdeling terzake beroving aangehouden; drie kompanen voortvluchtig appeared first on Korps Politie Suriname.