Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Ik verwacht dat met ‘Lobi Sranan’-project vaderlandsliefde en saamhorigheidsgevoel terugkeren’

‘Ik verwacht dat met ‘Lobi Sranan’-project vaderlandsliefde en saamhorigheidsgevoel terugkeren’

PARAMARIBO — Wilgo Koster, leider van de pater Anton Donicie-padvindersgroep, stelt dat leerlingen het Surinaamse volkslied weer uit volle borst zullen zingen om hun vaderlandsliefde te uiten. “Ik verwacht dat met dit project de vaderlandsliefde en het saamhorigheidsgevoel terugkeren”, verwijst Koster naar het ‘Lobi Sranan’-project. Verder denkt hij dat leerkrachten gemotiveerder zullen zijn.

Koster geeft aan dat de ouders, maar bovenal de regering en landgenoten, zullen gaan beseffen dat wij het samen moeten doen. “Dit land is van ons.” Het streven is dan ook om er een landelijk project van te maken. Gehoopt wordt dat de regering en Surinaamse bedrijven met vlaggen en vlaggenmasten ondersteunen om dit project succesvol uit te voeren.

“Het nationaliteitsgevoel moet extra worden benadrukt op scholen”

Als lid van de Boy Scouts Suriname is de pater Anton Donicie-padvindersgroep vrijdag op de Herman Jozefschool te Latour gestart met het ‘Lobi Sranan’-project. Het doel is om de vlaggenparade terug te brengen op de basis- en VOJ-scholen. De Sint Ceciliaschool was maandag aan de beurt. Het is de bedoeling dat ook andere scholen zullen worden betrokken in dit programma.

Koster meent dat het belangrijk is dat het nationaliteitsgevoel extra wordt benadrukt op de scholen. Ook moeten jongeren volgens hem continu worden gemotiveerd om een noemenswaardige bijdrage te leveren aan hun land. De padvinders zullen de leerlingen leren hoe zij de vlag moeten binden en hijsen.