Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ICC Cricket World Cup 2023 wedstrijdschema

ICC Cricket World Cup 2023 wedstrijdschema

DOOR CHRIS DINSDALE
5 oktober 2023 – 19 november 2023 – De ICC Cricket World Cup vindt plaats in India, waarbij 10 teams strijden om tot wereldkampioen te worden gekroond. Het toernooi behoudt het round robin-format van 2019, waarbij Engeland titelverdediger is na een pulserende overwinning op Nieuw-Zeeland.

Engeland opent het toernooi tegen Nieuw-Zeeland in Ahmedabad op 5 oktober, terwijl gastland India zijn campagne begint met een zwaargewichtwedstrijd tegen Australië.

Australië mikt op een recordverlengende zesde titel na uitschakeling in de halve finale van 2019. Slechts zes landen hebben ooit de ICC Cricket World Cup gewonnen – West-Indië en India hebben het elk twee keer gewonnen, terwijl Engeland, Pakistan en Sri Lanka elk één titel hebben.

Het winnende team zal de imposante zilveren en vergulde trofee hijsen die voor het WK 1999 door de Londense juwelier Garrard is gecreëerd.

In totaal worden er gedurende zes weken 48 wedstrijden gespeeld op 10 locaties, waarbij de finale plaatsvindt in het Narendra Modi Stadion in Ahmedabad op 19 november.