Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Hunter Biden pleit bij de federale rechtbank niet schuldig te zijn aan wapenbeschuldigingen

Hunter Biden pleit bij de federale rechtbank niet schuldig te zijn aan wapenbeschuldigingen

Hunter Biden heeft bij de federale rechtbank in Wilmington, Delaware, dinsdag niet schuldig gepleit aan aanklachten wegens illegaal wapenbezit. Deze aanklachten vormen het nieuwste hoofdstuk in zijn tumultueuze leven, net nu zijn vader, president Joe Biden, zich voorbereidt op zijn herverkiezingscampagne volgend jaar.

Hunter Biden, 53 jaar oud, heeft onschuldig gepleit op drie misdrijfaanklachten die voortkomen uit de aankoop van een .38-kaliber Colt Cobra-revolver in 2018, een periode waarin hij zwaar verslaafd was aan drugs en nauwelijks controle had over zijn leven. Hij wordt beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen op formulieren voor wapenaankoop, waarin hij beweerde geen illegale drugs te gebruiken op dat moment. Ook wordt hij geconfronteerd met een aanklacht voor illegaal wapenbezit omdat hij het wapen slechts elf dagen in zijn bezit had voordat hij er vanaf deed.

De juridische problemen en controverses van Hunter Biden, waaronder beschuldigingen van corrupte zakelijke praktijken in China en Oekraïne door Republikeinse politici, blijven een politieke zorg voor zijn vader, de president, terwijl deze zich voorbereidt op herverkiezing in 2024. Er is echter geen bewijs geleverd dat de president zelf iets verkeerd heeft gedaan.

Hoewel Hunter Biden niet is aangeklaagd voor misdaden met betrekking tot zijn buitenlandse zakelijke transacties, wordt hij nog steeds onderzocht door de speciaal aanklager voor mogelijke belastingaanklachten naast de wapenaanklachten. Indien veroordeeld, kan hij in theorie tot 25 jaar gevangenisstraf krijgen, hoewel dergelijke misdrijven in de praktijk zelden met gevangenisstraf worden bestraft.