Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Holland lanceert milieubewustwordingsproject

Holland lanceert milieubewustwordingsproject

Serena Holland

PARAMARIBO-In het kader van de viering van Wereldmilieudag (5 juni)  lanceert  de Foundation for Education and Information   binnenkort  haar  milieubewustwordingsproject.

‘Ons Eigen Moestuintje’ is een sociaal milieuproject dat gecoördineerd wordt door  Moi Misi 2011, Rabbini Grootfaam.  Dit project is volgens  stichtingsvoorzitter  Serena Holland voortgesproten uit het verzoek van kinderhuis Odo Niti om tuingereedschappen. “Wij hebben toen gemeend om een duurzaam en bewustwordingskarakter te verbinden aan het ter beschikking stellen van de gereedschappen door ook planten en mest over te dragen.

Middels dit project willen wij kinderen en volwassenen bewust maken van het planten en consumeren van gezonde groenten en fruit en zo ook het schoonhouden van hun milieu”, vertelt ze aan GFC Nieuws.

Volgens  Holland is het bedoeling  dat ook andere tehuizen en gezinnen gestimuleerd worden om hun milieu en omgeving schoon te houden en nuttig te gebruiken door te planten.

Aan  het project werken mee het ministerie van Landbouw,  Veeteelt en Visserij, het directoraat Openbaar Groen van het ministerie  van Openbare Werken,  het directoraat Milieu  van het  ministerie Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu en het  Cultra Tuincentrum. De lancering van het milieubewustwordingsproject is  op zaterdag 2 juni  bij het kindertehuis Odo Niti aan de Meursweg.


Posted

in

by

Tags: