Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Hogeschool Inholland stoot Surinaamse tak af

Hogeschool Inholland stoot Surinaamse tak af

Hogeschool Inholland stoot Surinaamse tak af

PARAMARIBO/DEN HAAG, 13 mei – Hogeschool Inholland draagt per september 2012 haar opleidingen vanuit de locatie Suriname (HIS) over aan FHR Institute (FHR). Zij worden ondergebracht in de FHR School of Business. De geaccrediteerde opleidingen in Suriname van Inholland worden de komende jaren afgebouwd, maar de huidige studenten kunnen hun studie gewoon afmaken.

HIS en FHR begonnen hun onderwijsactiviteiten afzonderlijk van elkaar in het jaar 2000. Beide onderwijsinstellingen hebben inmiddels een gevestigde positie verworven bij het verzorgen van kwalitatief hoogstaand hoger onderwijs in Suriname. Door de samenwerking tussen HIS en FHR ontstaat er een naadloze doorstroming van studenten in de bachelor opleidingen van Hogeschool Inholland Suriname, naar de master opleidingen van FHR. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een belangrijke wens van de markt.

“Inholland maakt scherpe keuzes voor haar profilering,” zegt Doekle Terpstra, bestuursvoorzitter Hogeschool Inholland, “We vonden het daarom noodzakelijk om een duidelijke keuze te maken voor de toekomst van Inholland Suriname. Ik ben ervan overtuigd dat onder aansturing van FHR de nieuwe FHR School of Business een substantiële bijdrage gaat leveren aan de Surinaamse maatschappij”.