Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Hogere opleidingen Suriname mogen thuis accrediteren

Hogere opleidingen Suriname mogen thuis accrediteren

PARAMARIBO, 17 apr – Instellingen voor hoger onderwijs kunnen voortaan in Suriname zelf worden geaccrediteerd. Het Nationaal Orgaan Voor Accreditatie, Nova, is formeel opengesteld voor alle Surinaamse opleidingen voor universitair en hoger beroepsonderwijs. De aanloop van bijna vijf jaar zal nu vruchten moeten afwerpen. “Het succes zal afhangen van hoe hoog de lat wordt gelegd”, zegt managementtrainer mr. Hans Lim A Po.

Zijn F.H.R. Lim A Po Institute for Social Studies is het eerste dat zich laat doorlichten. Weliswaar zijn de drie opleidingsrichtingen van het instituut al internationaal gecertificeerd. Maar volgens Lim A Po gaat het er nu om ook in eigen land de toets te doorstaan. Vandaar ook de hoge verwachtingen wat Nova betreft. “Anders heeft zo’n instelling geen zin.” Ook andere opleidingsinstituten bereiden zich erop voor tegen het licht gehouden te worden.

Volgens Nova-directeur Astrid Runs komt de start geen moment te vroeg. Het aantal opleidingen op hoger niveau is aanmerkelijk gegroeid de laatste jaren. “Je krijgt instellingen die iets beloven, maar iets totaal andere leveren”, zegt Runs. Aan de wildgroei moet een eind komen. Wie in de eigen ontwikkeling investeert, mag niet bedrogen meer uitkomen. Minister Raymond Sapoen van Onderwijs & Volksontwikkeling is vooral blij dat de kwaliteit nu bewaakt wordt.


Posted

in

by

Tags: