Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Hogere gevoelstemperatuur zorgt voor extra frustratie 

Hogere gevoelstemperatuur zorgt voor extra frustratie 

De afgelopen dagen is de regenval in stad en district toegenomen. Volgens de seizoensindelingen is de grote regentijd begonnen. Echter wordt het de laatste dagen enorm heet tussen de buien door.

De hoge gevoelstemperaturen zorgen bij velen voor enorme frustratie. In haar dagelijkse berichten meldt de Meteorologische Dienst Suriname over hoge bewolking en maximale temperaturen rond de 33 graden Celsius.

Echter stellen burgers, dat de gevoelsmatige temperatuur veel hoger is. Er is ook sprake van benauwdheid. Velen vragen zich af wat de mogelijke effecten van El Nino in ons land zijn. Als El Niño zich goed ontwikkelt is dat te merken in het aantal regendagen dat er in mei en juni is. De intensiteit van de buien neemt juist toe, dus zware buien met onweer en rukwinden zullen zich vaker voordoen. Bij een sterke El Niño wordt het ook warmer dan normaal.”

Een absolute maximum in temperatuur van 36ᵒ C kan dan in september of oktober met gemakt worden gehaald. “De combinatie van vocht en hoge temperaturen zal het gevoel van benauwdheid bij mensen en sommige dieren doen toenemen”, voorspelde meteoroloog Roel Oehlers, eerder tegenover Dagblad Suriname.