Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “Hoe zal het nieuwe schooljaar eruit zien?” 

“Hoe zal het nieuwe schooljaar eruit zien?” 

De school begint over enkele dagen weer. Enkele kinderen die inkopen deden met hun ouders, uitten hun enthousiasme over het nieuwe schooljaar. Dillen, die samen met zijn moeder en zusje broeken aan het bekijken was, zegt dat hij niet kan wachten om weer naar school te gaan. “Ik kan niet wachten om met mijn nieuwe spullen naar school te gaan en te ontdekken met wie ik in de klas zal zitten en wie mijn leerkracht zal zijn. Ik heb wel een idee van wie mijn leerkracht zal zijn, maar ik weet nog niet met welke kinderen ik in de klas zal zitten,” zei Dillen.

Maeve, die met haar oma stond te wachten op haar vader, deelde ook haar enthousiasme. Ze hield echter in gedachten dat ze haar best moet blijven doen. “Ik kijk er wel naar uit om te zien met wie ik in de klas kom, maar ik ben ook klaar voor de leerstof. Mijn tante, die ook leerkracht is, heeft gezegd dat dit jaar moeilijker zal zijn, en dat heb ik ook gemerkt,” zei Maeve.

“We kregen zoveel informatie in zo’n korte tijd, en ik denk dat het nieuwe schooljaar zeker uitdagender zal zijn. Maar ik ben er niet bang voor; mijn vader heeft me geleerd dat je naar school gaat om te leren en jezelf te ontwikkelen. Vrienden maken is ook belangrijk, maar het belangrijkste is kennis opdoen en groeien als persoon. Mijn vader en mijn oma zijn de enigen die voor mij en mijn broertje zorgen. Mijn moeder is er niet meer, en ik zie hoe moeilijk mijn vader het heeft om voor ons te zorgen. De schoolspullen zijn ook erg duur, en ik ben er erg dankbaar voor. Ik praat altijd met mezelf om het beste van de situatie te maken. Ouders doen hun best om hun kinderen de beste kansen te geven voor de toekomst, en dat waardeer ik enorm”, voegde Maeve eraan toe.

“Ik ben ook enthousiast voor het nieuwe schooljaar, maar ik hoop dat het een beetje makkelijker zal zijn,” aldus een moeder. “Veel kinderen vinden de hoeveelheid lesstof overweldigend. Het kan een manier zijn om verloren tijd in te halen, maar soms is het te veel in één keer. Sommige kinderen zijn blij met het vooruitzicht van het nieuwe schooljaar, maar ze weten niet precies wat hen te wachten staat,” vervolgde de moeder.

“De resultaten van het eerste kwartaal zullen waarschijnlijk veel laten zien. Ik hoop alleen dat de kinderen tijdens de vakantie goed hebben geoefend. Als moeder heb ik het zelf meegemaakt; ik vroeg me vaak af of de oefeningen die ze kregen en de leerstof wel geschikt waren voor mijn kinderen. Ik hoop dat het komende schooljaar minder verwarrend zal zijn. Meer communicatie en betrokkenheid van ouders zouden zeer welkom zijn. Sommige leerkrachten deden dat en dat leverde goede resultaten op. Het zou goed zijn als anderen dat voorbeeld zouden volgen”, besluit de moeder.