Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Historisch moment voor Pikin Saron

Historisch moment voor Pikin Saron

Na lang en geduldig wachten beschikt het inheemse dorp Pikin Saron eindelijk over veilig en gezond drinkwater. De waterzuiveringsinstallatie werd gisteren in gebruik genomen. Dit heuglijke moment werd bijgewoond door leden van de regering en vele notabelen uit Para. Ook waarnemend president Ronnie Brunswijk was aanwezig bij dit gedenkwaardige moment. Namens de regering feliciteerde hij de gemeenschap.

Brunswijk benadrukte dat elektriciteit, waterleiding, telecommunicatie, onderwijs, gezondheidszorg en goede wegen essentieel zijn voor een minimaal comfortabel leven in het binnenland. Hij beloofde te blijven pleiten voor de ontwikkeling van dorpen en het binnenland.

Districtscommissaris van Para, Marlene Joden, toonde zich verheugd over deze belangrijke ontwikkeling en pleitte voor soortgelijke voorzieningen in andere dorpen. De kapitein van Pikin Saron, Clarisse Moera-Wali, feliciteerde de gemeenschap met de komst van drinkwater uit de kraan en bedankte hen voor hun geduld. Ze benutte de gelegenheid om de langdurige knelpunten aan te kaarten waarmee de gehele inheemse gemeenschap al jaren kampt.

De directeur van de Energie Bedrijven Suriname, Leo Brunswijk, onthulde dat er al stappen zijn ondernomen om andere dorpen te voorzien van 24-uurs stroomvoorziening.